Hvad er det?

Snorkling er generelt helt fantastisk på Hawaii øerne, blandt andet ved Molokini krateret på øen Maui, men en oplevelse overgår alle de andre.
På den største ø Hawaii kaldet Big Island, kan man kun

100 meter ud for kysten ved byen Kona snorkle med kæmpe djævlerokke efter mørkets frembrud, hvor garantien for at se dem næsten er 100 %.

 

Hvorfor er det unikt?

World Travel Chanels omtaler denne oplevelse som top 10, over de ting man skal opleve i sit liv. Når mørket ligger sig, bliver projektører tændt på undersiden af båden og lyser vandet op. Plankton i vandet bliver synligt og tiltrækker de 4 meter gigante djævlerokker, som svømmer helt op til overfladen, hvor snorklerne holder fast i en stor flydende bøje. Projektørerne skaber en ”alien” lignende omgivelse og første gang du stikker hovedet under vandet og ser en djævlerokke stige imod dig, stiger din hjerterytme drastisk. At opleve djævlerokken tæt på er enhver dykkers/snorkelers drøm. Ingen andre steder i verden kan du opleve kæmpen på så nært hold.

Bedste tidspunkt

Snorkling med djævlerokke kan opleves hele året rundt og der er ikke en måned der er bedre end en anden.

Garantien for rolig og tørt vejr er dog højere i juni, juli og marts.