Hvad er det?

Maldiverne er et af de mest imponerende steder at snorkle og dykke i hele verden med sine mange koralrev og arter af fisk. Sigtbarheden er altid klar og alle kan snorkle i disse vande uden tidligere erfaring.

Snorkling i verdensklasse ved nogle af de flotteste koralrev i verden

Hvorfor er det unikt?

Med sine 1200 øer og 26 atoller fordelt over 1200 km fra nord til syd, er det et af de største koralrev i verden. Der findes 70 forskellige koralrev og over 700 forskellige arter både store som små. Faunaen består bl.a. af forskellige hajarter, skildpadder, blæksprutter, moræneål, blæksprutter, rokker og et uendeligt antal af farverige fisk. På nogle tidspunkter af året, kan snorklere og dykkere opleve de imponerende hvalhajer og djævlerokke.

 

Snorkling er godt og fascinerende hele året rundt på Maldiverne, men hvis man skal dele det lidt op, så er:

  • Januar – april betragtes som de bedste måneder for dykning og snorkling.
  • Maj – Juni kan have ustabilt vejr. Skyer og blæst er normalt helt frem til september
  • Oktober – november plejer at have rimelig klart vand, men sigtbarheden kan være reduceret på grund af plankton i vandet.
  • December minder om maj – juni.

Hvalhajer kan ses hele året rundt, men fra maj – december er der størst chance for at opleve hvalhajen på den vestlige side af Maldiverne, hvorimod de kan opleves på den østlige side fra december – april. De bedste atoller at opleve dem på, er Ari og Baa atollerne.